Looking for new opportunities?

Junior utvecklare med intresse för finans

Junior utvecklare med intresse för finans

Vill du bli en del av ett team som tillsammans underhåller och utvecklar kritiska system, driver utvecklingsprojekt och löser komplexa problem? Vill du utvecklas på ett marknadsledande teknikföretag och arbeta tillsammans med de största kunderna inom bank och finans? Då är du kanske vår nya kollega!

Algorithmica har utvecklat sofistikerad analysprogramvara för bank och finans sedan 1994, och är idag en av Nordens ledande aktörer inom området. Bland våra produkter återfinns Quantlab – en prisbelönt utvecklingsplattform för finansiell analys, ARMS – för beräkning och hantering av finansiella risker samt History Server – för insamling, bearbetning och lagring av finansiell marknadsinformation.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Algorithmica har designat, utvecklat och supportar nu ett beräkningssystem i realtid hos en marknadsledande aktör i finansbranschen och tillsammans med dina kollegor kommer du att underhålla och utveckla detta kritiska system. Du kommer också att delta i utvecklingsprojekt för en eller flera av Algorithmicas produkter. Tillsammans med dina kollegor löser du komplexa problem inom modellering, arkitektur, prestanda och UI/UX.

På Algorithmica är vi ansvariga för allt från specifikation, design, utveckling, test till deploy och vi driver små och stora projekt själva och tillsammans med våra kunder.

Detta är du

Du är troligen civilingenjör, matematiker eller datalog med några års erfarenhet av programmering och matematik, gärna från finansbranschen. Du har ett brinnande intresse för kombinationen programmering och matematik. Tidigare erfarenhet av objektorienterade språk, relationsdatabaser och versionshantering är meriterande, t.ex. via följande tekniker:

– C++, C#, Java

– Python, SQL

Vi söker dig som trivs i en roll där service, ansvar och problemlösning är centrala.

En del av arbetet består av kundnära problemlösning, utveckling och leveranser så du bör ha en positiv grundinställning, vara social och drivas av att hjälpa andra att lösa problem. Viktigt är att du har ett genuint driv att vilja lära och utvecklas i ditt arbete och ser värdet av att tillsammans med kollegor att diskutera dig fram till bästa lösningen.

Du behärskar svenska och engelska väl i tal och skrift.

Några exempel på av vi erbjuder dig

– En kreativ arbetsplats där utvecklarna har lång erfarenhet av programvaruutveckling, där du kan lära dig och utvecklas med stöttning av dina kollegor.

– Stor möjlighet att själv forma din roll beroende på intresse och kunskap.

– Arbeta agilt i en Scrum-inspirerad process.

– Varierande, utmanande och roliga projekt.

– Flexibla arbetstider.

– Modernt och centralt beläget kontor

– Viss möjlighet till arbete på distans.

Ansökan
Skicka in din ansökan senast den 10 juli till rekrytering@algorithmica.se – skriv “Realtid” i rubriken. Eftersom vi går igenom ansökningarna löpande och kan komma att börja våra intervjuer före sista ansökningsdag tycker vi inte att du ska vänta med att skicka in din ansökan!

För övriga frågor kring tjänsten vänligen kontakta:
Alexander Nadjalin
alexander.nadjalin@algorithmica.se

Övrigt

Tillträde enligt överenskommelse.